info@yoga-sadhana.nl
024-6414396
06-47171509

Iyengar Yoga is ontwikkeld door yogacharya B.K.S. Iyengar (1918-2014). Hij beoefende sinds zijn tienerjaren yoga en heeft gedurende zijn leven een immense kennis en ervaring hierin opgedaan.
Hij heeft een zeer praktische methode ontwikkeld in de beoefening van de klassieke Asthanga Yoga (achtvoudige yoga), die voor velen zeer aantrekkelijk is gebleken, gezien de wereldwijde bekendheid en populariteit die deze yoga-vorm geniet.

Iyengar yoga kenmerkt zich door de asana’s op een aktieve en krachtige manier te oefenen, met veel aandacht voor een correcte uitvoering. Het aktief maken en houden van het lichaam ontwikkelt het lichaams­- en geestelijk bewustzijn. 
In de asana-beoefening ligt verder de focus op balans brengen in kracht en souplesse in het lichaam, door middel van strek- en spierversterkende oefeningen. Een ander kenmerk van Iyengar yoga is het gebruik van hulpmiddelen. Deze maken de asana’s meer toegankelijk, stellen je in staat verder en dieper in een houding te komen en geven meer inzicht in de houding.
Met Iyengar yoga creëer je ruimte, bewustzijn, inzicht en ontspanning in lichaam en geest.

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van BKS Iyengar; www.bksiyengar.com
Over alle Iyengar Yoga activiteiten in Nederland kun je meer lezen op de website van Iyengar Yoga Vereniging Nederland; www.iyengaryoga.nl

 


Terug ...